top of page

'Wat heb je aan 30.000,- euro, als daarna...?'

Bijgewerkt op: 7 nov. 2021

CAMPAGNE


Medewerkers in de zeehavens van Brabant en Zeeland zijn regelmatig getuige van verdachte activiteiten. Bovendien worden ze door criminelen steeds vaker benaderd voor 'hulp'. Om ervoor te zorgen dat ze hier geen gehoor aangeven maar zulke zaken melden, start in Moerdijk, Terneuzen en Borsele/Vlissingen een campagne.

Social media

De campagne richt zich op alle medewerkers binnen de verschillende havens, van de werkvloer tot directie, en speelt zich hoofdzakelijk online af.

Social media wordt gericht ingezet op basis van de fysieke locatie van de ontvanger: de havens. Iedereen die hier tijdens de campagneperiode z'n Facebook check komt de uitingen tegen


Signalen en risico's

De campagne maakt havenmedewerkers bewuster van signalen van criminaliteit en van de risico's om in zee te gaan met criminelen in ruil voor geld. Gedurende vier weken komen onder meer voorbeelden van te herkennen signalen, filmpjes met ervaringsverhalen en een korte quiz die meer over melden leert in de tijdlijn van havenmedewerkers voorbij. Uiteindelijk heeft de campagne ook als doel om meer meldingen te genereren via bijvoorbeeld Meld Misdaad Anoniem.

Wat er met je kan gebeuren als je criminelen gaat 'helpen'.

De korte versie van deze campagnevideo vind je hier.

De heftruckchauffeur, logistiek medewerker, manager, en planner roepen ook in aparte korte video's op om niet te zwichten voor geld van criminelen.


Laat de campagne zien in jouw bedrijf!

Een campagne als deze werkt natuurlijk het beste wanneer we er allemaal op onze eigen manier en via onze eigen kanalen aandacht aan schenken. Daarom roepen we bedrijven op om campagneposters op te hangen in bijvoorbeeld kantines en onze uitingen te plaatsen op interne schermen of te delen met de hashtag #veiligezeehavens.


Download de posters hier.


Download alle video's hier.


Gedrukte posters op A3 formaat zijn hier rechtstreeks te bestellen.


afzender

De campagne is ontwikkeld vanuit het programma Veilige Zeehavens.bottom of page